Tämä työ tuli minulle urheiluauton tuunaajalta. Penkit olivat alunperin kangaspäälysteiset ja nyt niistä haluttiin nahkaiset. Materiaaliksi valittiin musta uusionahka, joka on vasta hiljattain markkinoille tullut aitoon nahkaan nähden huomattavasti edullisempi materiaali. Se on nahkarouheesta valmistettu, peitevärjätty puriste. Itse olen ihastunut kyseiseen materiaaliin. Se on käyttöominaisuuksiltaan vallan hyvä, näppärä käsiteltävä ja kestäväksi todettu. Se on mukavan tuntuinen, nahan tapaan hengittävä ja kaunis. Näihin istuimiin päätettiin laittaa myös rei'itettyä nahkaa hengittävämmän istuintuntuman aikaansaamiseksi. 

Ihan ensimmäiseksi oli kuitenkin löydettävä istuimiin toivottu logo ja sille prodeeraaja.

Logo löytyi lopulta google-kuvahaulla, sillä valmistaja ei ollut innostunut luovuttamaan alkuperäisiä tiedostoja "kopiokäyttöön". Myös logon asemoionti ja mittasuhteet jäivät oman arvioinnin varaan.

Logo löytyi lopulta google-kuvahaulla, sillä valmistaja ei ollut innostunut luovuttamaan alkuperäisiä tiedostoja "kopiokäyttöön". Myös logon asemoionti ja mittasuhteet jäivät oman arvioinnin varaan.

Tässä projektissa varmasti suurin pähkinä purtavaksi oli penkkien purku ja niiden saaminen uudelleen kasaan! Nippeliä ja nappelia, ruuvia ja mutteria riitti. Ilman työvaiheiden kuvaamista kasauksesta ei varmasti olisi tullut mitään! :)

Näihin penkkeihin ei haluttu uutta pehmustusta. Vanhat olivat melko hyvässä kunnossa, vaikkakin vaahtomuovi oli hapertunut jonkin verran istuinten kaarevimmissaa kohdissa. Niitä yritin liimailla ja korjailla pienillä vaahtomuovin paloilla ja vanulla. 

Kaavat sai tehtyä vanhasta verhoilusta. Ompelutyö sujui osioiden kiinnitysmenetelmät oivallettuani ihan hyvin. Penkkeihin ommeltiin lopuksi vielä katesaumat valkoisella langalla.

Vaikka penkit uudempaa tuotantoa ovatkin, on verhoilun kiinnitysmenetelmät hyvin samankaltaiset kuin periteisemmissäkin penkeissä. Rautalankakujia, klemmareita ja metallilenkkejä. Melkoista vääntöä ja kikkailua, mutta valmiin työn näkeminen oli ehdottomasti tämän viikon iloisin hetki, niinkuin aina! :)

P1100943.JPG

Comment