Kesä on taas vierähtänyt vauhdikkaasti syksyn puolelle. Kirjoittelut ovat saaneet odottaa, sillä aika on viilettänyt melkoisella vauhdilla! Viimeisimmät työni ovat olleet ajoneuvopainotteisia. Totuttujen töiden ohella nämä ovat mahdottoman mielenkiintoisia ja piristäviä projekteja, sillä kokemukseni ajoneuvoverhoilijana on vasta karttumassa. Tämä viikko päättyi nahkaisiin urheiluauton penkkeihin sekä tämän "hippivolkkarin" istuimiin. Urheilullisemmista Recaro-penkeistä lisää myöhempänä.

Tätä kyseistä vanhaa matkailuvolkkaria kunnostetaan hiljalleen uuteen uskoon ja nyt oli aika aloittaa sisustuksen uudistaminen.

P1100949.JPG

Kahden pelkääjän istuttava penkki oli aito ja alkuperäinen, mutta kuljettajan penkki oli jouduttu vaihtamaan korvaavaan vanhaan. Se oli muodoltaan alkuperäisestä poikkeava ja nyt siitä oli tarkoitus saada muokattua yhteensopiva pari vieruspenkille. Penkkien pehmustus oli kovin huonokuntoinen jousistoa lukuunottamatta, joten se päätettiin uusia kokonaan vaahtomuovilla.

Alkuperäinen pehmustus koostui perinteisistä aineksista, harmaavanusta, meriheinästä ja keinojouhesta. Keinojouhesta oli jollain tapaa tehdastekoisemmin valettu kumimainen ja kiinteä laatta. Hökötys vaikutti muotin päälle muotoillulta jouhifylliltä, joka on kasteltu silikonimaisella massalla kiinteäksi kokonaisuudeksi. Rakenne oli joustava, mutta kiinteä.

Kuljettajan penkki oli vaahtomuovipehmusteinen. Olin suunnitellut muotoilevani sen uudelleen veistämällä, mutta pehmusteiden kunnon nähtyäni, päätin uusia senkin kokonaan. Uudesta pehmustuksesta unohdin ottaa kuvan. Kummassakin istuimessa on nyt kuitenkin kerros limimuovia, joka peittää josiston läpituntuvuuden ja on tarpeeksi tukeva pohja. Päällä kerros pehmoisempaa, mutta kuitenkin kaikkein kimmoisinta vaahtomuovilaatua, jotta istuin olisi tukeva. Päälle laitoin vielä ohuen kerroksen vanua.

Tässä tapauksessa vanhoista päälisistä ei ollut enää kaavoiksi, joten seuraavaksi penkit tuli kaavoittaa kankaanleikkuuta ja ompelutyötä varten. Istuimiin oli valittu auton yleisilmeeseen sopivat värit ja vanhaa tyyliä silmällä pitäen materiaaliksi valittiin keinonahka.

                                                   Jos nämä eivät tuo auringonpaistetta sadesäähän, niin mikä sitten? :)

                                                   Jos nämä eivät tuo auringonpaistetta sadesäähän, niin mikä sitten? :)

Comment